fbpx

Štokholm

Avtorski kratki film

Štokholm

Avtorski kratki film
O projektu
Leto

2016

Režiser

Luka Štigl

Producenti

Luka Štigl, Sebastjan Oblak, Sanja Raičević

Direktor fotografije

Sebastjan Oblak

Igralci

Jan Hrušovar, Črt Lipnik, Jan Kok, Tomi Matič, Lejla Korać

Naš povsem neodvisni avtorski film, ki je eden od glavnih razlogov in povodov za nastanek serije Truplo. Trije prijatelji v poznih dvajsetih, na poti na concert po nesreči zbijejo skrivnostega moškega. Brez boljše ideje v napadu panike se odločijo, da ga bodo ugrabili in v njem skušali vzbuditi štokholmski sindrom ter ga tako odvrnili od želje, da jih prijavi policiji. A bolj kot spoznavajo svojega novega “prijatelja”, bolj se zgodba zaplete. Film se je uvrstil v tekmovalni program 20. FSF in prejel več nagrad na festivalih.

Štokholm v Sloveniji, itak.

Squareme Stokholm - Three actors (Jan Kok, Jan Hrušovar and Črt Lipnik) looking at the camera from below
01

Koncept

Želeli smo posneti kratki film dolg 15 minut. Nekaj svojega, avtorskega, nekaj za “dušo”. Zbrali smo ekipo entuziastov, budgeta ni bilo. Scenarij je nastal v parih dneh in ko smo ga pretipkali v pravilno obliko, je bil kar naenkrat dolg 45 strani. Očitno delamo srednjemetražni film. Kar je, je. Preko starih prijateljev in poslovnih partnerjev smo uspeli dobiti par sponzorskih zabojev piva in par sto evrov za igralce in bili smo pripravljeni! Definitivno najbolj gverilski projekt, ki smo se ga kadarkoli lotili. Snemali smo v zaskvotanem zaklonišču v Kranju in zapuščenih objektih okoli Litostroja v Ljubljani. Smo že omenili, da je bil projekt gverilski? V manj kot 24 snemalnih urah (od tega 17 ur v zaklonišču. 17 ur v kosu. Brez klime.) smo uspeli posneti vse in po slabem mesecu postprodukcije je bil film pripravljen, da ugleda luč sveta. Ob odličnem sprejemu gledalcev, smo se odločili, da film prijavimo na Slovenski filmski festival in proti vsem pričakovanjem smo se uvrstili v tekmovalni program. Tako se je počasi začela razvijati ideja o seriji in pogovori s Pop TV oz. Voyo-m.

Squareme - the crew on stage at Slovenian movie festival representing Štokholm movie (Luka Štigl, Sanja Raičević, Sebastjan Oblak, Črt Lipnik, Jan Jenko)
02

Ekipa

AD – Sanja Raičević / Asistent kamere – Aljaž Tepina / MUA – Tjaša Založnik / Grip – Niko Zavadlav / Zvočna obdelava – Tatjana Pfeiffer Bohar, Ernest Fejzić / Tehniki zvoka – Ernest Fejzić, Ivan Mikrović, Tim Žibrat / Glasba – Tatjana Pfeiffer Bohar / Mix – Ernest Fejzić / Montaža – Luka Štigl / Barvna korekcija – Sebastjan Oblak / Celostna podoba – Sanja Raičević

03

BTS