fbpx

Serije naše mladosti

modrovanja

Serije naše mladosti

modrovanja

Ja, OK, nismo vsi isto stari. Ampak na srečo so ponovitve poskrbele za to, da smo vsi odraščali ob podobnih serijah. Danes se torej podajamo v nostalgijo TV zaslonov devedesetih, ko smo uživali v akcijskih in humorističnih klasikah!

 

FRESH PRINCE OF BEL AIR

Will Smith in druščina so razbili še vse tiste stereotipe, ki jih ni uspel razbiti Cosby, ki si zaradi svojega neprimernega početja pač ne zasluži mesta na naši lestvici. Serija, ki je lansirala kariero enega izmed najbolj uspešnih ustvarjalcev devedesetih na vseh področjih. Fresh princa, Big Willyja, enega in edinega Willa Smitha.

 

SEINFELD

 

Nekateri ga obožujejo, drugim gre na živce, a vsi smo ga gledali. In vsi poznamo legendarno »serijo o ničemer«, ki je tako genialno izpostavljala banalnosti vsakdana. Še nikoli nismo s takim veseljem navijali za 4 tako antipatične karakterje. Vsaj do takrat.

 

FRIENDS

 

Skupina prijateljev z bednimi službami, ki si lahko privoščijo življenje v razkošnih stanovanjih na Manhattnu? Serijo Friends bi lahko uvrstili skoraj med science fiction, a pustimo to. Serija je takrat podrla vse rekorde gledanosti, honorarjev igralcev in enega izmed najdaljših »will they/won’t they« odnosov v zgodovini televizije. Ross pač vedno zajebe. Ja, vemo, Ross »You were on a break!«.

 

BUFFY THE VAMPIRE SLAYER

 

Dovolj komedije. Gremo na akcijo! Buffy je bila enostavno badass. Med Chuckom Norrisom in Buffy bi vampirji verjetno raje izbrali fight z Norrisom. Kdo od njiju je spustil boljšega »krožnega«? Debatable.

 

XENA: WARRIOR PRINCESS

 

Kdor nas hoče naučiti, da pred Wonder woman nismo imeli ženskih vzornic in superjunakinj,  je očitno preskočil devetdeseta, saj smo že pri drugi badass ženski legendi na tem seznamu. In vsi vemo, da jih je bilo še več. Shoutout še Nikiti, ki se za las ni uvrstila na našo lestvico!

 

RENEGADE

 

Da pa ne bomo seksisti, moramo omeniti tudi seksi moške predstavnike akcijskih serij, ki se vrtijo okrog brcanja nepridipravov. In prvi med njimi je sigurno Odpadnik! Reno Raines aka Vince Black aka Lorenzo Lamas je bil pač Harley Davidson na dveh nogah. Enostavno as 90s as it gets.

 

WALKER, TEXAS RANGER

 

OK, obljubimo, zadnji na našem spisku, ki brca lopove. Res je očitno obstajala neka priljubljena tema devedesetih. Serija Teksaški mož postave je naši generaciji predstavila Chucka Norrisa, če smo slučajno zamudili Bruce Leejeve filme ali serijo filmov Delta force. In mislimo, da večina vicev o Chucku izhaja iz njegove persone v tej seriji. Tip zna povohat, kje je razneslo letalo!

 

BEVERLY HILLS, 90210

 

Gremo še na nežnejšo stran. Priznajmo si. Love it or hate it, gledali smo jih vsaj eno sezono. Ali pa kar vse. To, kar so boy bandi za glasbo, je Beverly Hills za televizijo. Serija, ki je osemdeseta ponesla še krepko v prvo polovico devedesetih in začrtala modne smernice, ki so danes spet popularne. Kako ne bi imeli radi te karizmatične skupine 30-letnikov, ki igrajo gimnazijce?

 

TV DOBER DAN

 

Nekateri med vami ste bili leta 1999 že malce večji, a vseeno si priznajmo, da lahko naš TV Dober dan gladko štejemo med hite naše mladosti. Vsi smo ga gledali. Vsi smo poznali Fato, Mercatorija, Mr. Smitha in tako dalje. Roka tako, roka tako … Mirko – fenomenale! Kukulele.

 

???

 

Nikakor se nismo uspeli zediniti katera serija se še kot zadnja uspe uvrstiti na naš seznam, zato vam ponujamo 4 izbire. Katera je vaša najljubša?

 

S tem se od vas poslavljamo do naslednjič, ko odpotujemo Back to the future in si ogledamo izbor naših najljubših filmov osemdesetih!