fbpx

Najboljše nove serije

modrovanja

Najboljše nove serije

modrovanja

To sem vse že gledal/a! Dejte kej novga! A so kšne hude nove serije? Ja, so! 😀 Tole je naš izbor povsem novih serij, relativno novih serij in tistih, ki še vedno nastajajo oz. dobivajo nove sezone.

 

DEVS

 

Fresh out of the oven.  Sredi maja je ven prišel še zadnji del prve sezone. Can’t get newer than that! Kaj dobiš, če zmešaš računalniške genije in hipijevsko tripanje? No, verjetno dobiš San Francisco, tako da je logično, da se ta serija dogaja prav tam. Dobiš pa tudi odličen triler o višjih stopnjah razumevanja realnosti. Smo doma v simulaciji? Je vse vnaprej določeno?

 

THE OUTSIDER

 

Serija, ki je prav tako stara šele kakšen mesec. Stephen King – eden in edini. Če vas ne motijo nadnaravni elementi in vas je vedno zanimalo, kako bi bil videti True Detective, če bi dejansko lovili hudiča … je to nekaj za vas!

 

OZARK

 

Končno smo dočakali svežo tretjo sezono. In če si slučajno še niste pogledali prvih dveh, smo vam iskreno malce “fouš”. BTW – Jason Bateman, junak serije Ozark, je režiral tudi prvi dve epizodi prejšnje serije!

 

MINDHUNTER

 

Ostajamo v tem duhu. Mindhunter je serija o ekipi FBI agentov, ki je prva raziskovala in klasificirala serijske umore in to prek intervjujev s serijskimi morilci. Po relativno resničnih dogodkih. Fascinantno in odlično odigrano.

 

THE SINNER

 

Spet odkrivamo, da se nam pojavlja tema … obljubimo, da bo to zadnja serija o umorih v ameriških predmestjih! Ampak si jo vseeno poglejte. Vsaka sezona spremlja drug primer, a z istim preiskovalcem. Ljudje, od katerih ne bi nikoli pričakoval, da so zmožni umora, a ga vseeno storijo. Zakaj?

 

FLEABAG

 

OK, pa da povsem zamenjamo smer. Iz Amerike in kriminala na angleško cringe dramedy. Ta serija je enostavno genialna, njena ustvarjalka in glavna igralka pa je zasluženo dobila vrsto nagrad – od Emmyja, Bafte pa do Golden Globes. O kakovosti torej ni dvoma.

 

SUCCESSION

 

Zadnje mesece smo 100% odvisni od poročanja medijev. Oni krojijo našo realnost. In kdo kroji njihovo? Kdo jo sponzorira? Čigava je resnica? In kdo jo bo podedoval? Serija o lastniku medijskega konglomerata in njegovih nesojenih dedičih, ki se borijo za prevzem družinskega posla.

 

EUPHORIA

 

Medtem ko nekateri spremljajo medije in se tresejo ob strašnih novicah o koncu sveta, pa drugi seksajo, pijejo, se drogirajo in se ne sekirajo. Vsakemu svoje. Junaki serije Euphoria bi sigurno izbrali to drugo.

 

GOLIATH

 

Včasih se vsi počutimo, kot da smo v zgodbi Davida proti Goljatu. Veliki nepremagljivi nasprotnik in nemočni mi, ki se proti njemu borimo. Billy Bob Thornton se tako počuti vsako sezono svoje odlične serije, kjer si vedno izbere na videz nepremagljivega nasprotnika, s katerim potem poskuša obračunati po pravni poti.

 

THE END OF THE F***ING WORLD

 

Ime pove vse. Če se že dogaja konec sveta, ni serije z bolj primernim imenom. Po drugi strani pa lahko uživate v zapletu zgodbe, ki se dogaja v obdobju, ko so se ljudje še imeli čas ukvarjati z banalnimi in vsakdanjimi zadevami kot je »kako postati morilec«.

 

To je to za tokrat. Če kmalu še ne bo konec sveta, se naslednjič lotimo azijskih filmov. Predvsem Korejskih. In predvsem trilerjev. Za vse tiste, ki vam Parazit ni bil dovolj.