fbpx

Najboljše miniserije

modrovanja

Najboljše miniserije

modrovanja

Miniserije, limited serije oz. serije z eno sezono. Za vse tiste, ki niste pripravljeni na dolgotrajno zvezo in bi od serije želeli tako rekoč “one night stand”. No, za večino boste vseeno potrebovali več kot eno noč, ampak saj se razumemo. Tukaj je izbor naših najljubših serij z omejenim številom epizod.

 

CHERNOBYL


Ena najbolj popularnih miniserij zadnjih let. Enostavno odlična serija, ki je morda še posebej primerna za to obdobje katastrof, ki se nam trenutno dogajajo. Upamo, da ne damo letu 2020 še kakšne nove ideje.

 

THE YOUNG POPE/THE NEW POPE

 

Teoretično dve mini seriji, a v resnici ena serija z dvema sezonama … sliši se komplicirano, ampak ni. Definitivno pa sta obe vredni ogleda! Papežev v taki luči sigurno še niste gledali. Jude Law in John Malkovich kot papeža? Yes, please.

 

TRUE DETECTIVE

 

Če že prirejamo pravila, lahko med miniserije štejemo tudi vsako sezono True detective, saj so med seboj povsem nepovezane in si lahko pogledamo vsako zase. Mi absolutno priporočamo ogled prve sezone in nato še tretje. Drugo pa lahko, kar se nas tiče, tudi preskočite.

 

MANIAC

 

Retro futuristična serija za vse ljubitelje 80s futurizma, v kateri nam Jonah Hill in Emma Stone pokažeta, kako odlična igralca znata biti izven komičnih vlog. Od Emme smo to sicer vajeni, Jonah pa nas je še posebej presenetil.

 

THE ASSASSINATION OF GIANNI VERSACE

 

Za vse ljubitelje 80s in 90s vibe-a pa je tu še večja poslastica. Miami. Versace. Devetdeseta … The Assassination of Gianni Versace je tako očarljivo psihopatska serija, da imaš vmes kar slabo vest, ko se zalotiš, da navijaš za morilca.

 

SHARP OBJECTS

 

Psihološki triler po knjižni predlogi z Amy Adams v glavni vlogi. Če se vam to sliši kot nekaj vrhunskega, se ne motite. Absolutno odlična serija na najvišjem nivoju.

 

THE NIGHT MANAGER

 

Kako bi izgledalo, če bi Loki iz Avengersov postal James Bond, njegov veliki nasprotnik pa bi bil Dr. House? Veliko bolje, kot si lahko predstavljate iz tega bizarnega opisa. Vredno ogleda!

 

UNBELIEVABLE

 

Fantastična serija s skoraj ekskluzivno žensko zasedbo, ki govori o težjih temah, in sicer o serijskem posiljevalcu in njegovi žrtvi, ki ji nihče ne verjame. Primer pa preiskuje odlična Toni Collette.

 

USPJEH

 

Tudi naši sosedje Hrvati znajo narediti serijo na evropskem nivoju! Nismo je uvrstili na seznam najboljših evropskih serij, ker smo jo »šparali« za tega. Naključni ljudje, ki jih povezuje ena stvar – umor.

 

LOVE, DEATH & ROBOTS

 

Recimo, da nismo naaajvečji fani animeja, zato mora biti take vrste serija še toliko bolj fenomenalna, da nas prepriča. In Love, Death & Robots nas definitivno je! Eden najbolj zanimivih in drugačnih projektov zadnja leta. Ne samo, da gre za samostojno sezono, tokrat gre tudi za samostojne epizode – vsaka je svoja zgodba.

 

Naslednjič so na vrsti top Jugo filmi, do takrat pa uživajte ob ogledu svojih favoritov s tokratnega seznama!