fbpx

Najboljše evropske serije

modrovanja

Najboljše evropske serije

modrovanja

V resnici smo hoteli narediti spisek skandinavskih serij, ampak smo si premislili. Enostavno preveč je dobrih evropskih serij, da bi se omejili le na sever celine. Imajo pa naši prijatelji na Voyo izdelano playlisto skandi noir serij, ki jo absolutno priporočamo. Mi pa vam tukaj ponujamo še namige za širši izbor evropskih serij, ki so po našem mnenju zagotovo vredne ogleda.

 

MAFIJA UBIJA SAMO POLETIBolj kot smo razmišljali, bolj smo ugotavljali, da vam predlagamo veliko mafijskih in kriminalnih filmov ali serij. A vemo, da imate nekateri med vami tudi otroke in bi si želeli kaj bolj primernega za celo družino. Zato smo se spomnili na tole. Družinska serija – o mafiji! Win-win. Simpatična komedija za celo gospodinjstvo, ki si jo s slovenskimi podnapisi lahko ogledate pri naših zgoraj omenjenih prijateljih.

 

BRON/BROEN

 

No, da se vseeno delno držimo tudi prvotnega namena. Tale serija je z razlogom prvi zadetek, če googlate najboljše skandinavske serije. Truplo. Na mostu. Na meji med Dansko in Švedsko. Polovica ga leži na Danski, druga polovica pa na Švedski strani. In vsaka stran prispeva svojega karizmatičnega preiskovalca in preiskovalko, ki bosta primer poskušala rešiti. Odlična ideja.

 

GOMORRA

 

Glavni razlog, da nismo mogli ostati samo na severu. Ko pa je to že druga serija na lestvici s skoraj skrajnega juga Evrope. Mafija ubija samo poleti se dogaja na Siciliji, Gomorra pa v Neaplju. In če se prva na humoren način loteva klasične stare Cosa Nostre … nam Gomorra na temačen in realen način pokaže, kako so zadeve videti v današnjem času.

 

SUBURRA

 

Ko boste končali z Gomorro, boste želeli še. Morda pa ste si jo že pogledali in iščete nekaj podobnega. No, v vsakem primeru je tu Suburra, ki že s podobnim imenom več kot očitno cilja na isto ciljno publiko. Tudi tokrat se podamo v središče dogajanja italijanskega kriminalnega podzemlja, ustvarjalci pa zadevo začinijo še z zanimivim vpogledom v življenje italijanskih Romov.

 

4 BLOCKS

 

Iz Italije pa v Nemčijo. A brez skrbi, ostajamo pri kriminalu. Tokrat zgodba teče o arabski diaspori v Berlinu in skrivnostih njihovega kriminalnega podzemlja v okolišu Neukölln. Če smo zgodbe o italijanski mafiji videli že 100x, je 4 blocks serija o novih razmerjih moči v svetu kriminala centralne Evrope.

 

DOGS OF BERLIN

 

Ker ima prejšnji predlog šele tri sezone, smo vam tudi tokrat našli ustrezno zamenjavo, ko jo pogledate. Dogs of Berlin se vrti okoli podobnih lokacij in zapletov kot prej omenjena serija, le da to počne še na bolj kul način in z višjo produkcijsko vrednostjo.

 

FORTITUDE

 

Imate sicer radi evropske serije, a si na skrivaj želite, da bi vsi govorili angleško in ne bi potrebovali podnapisov? Ni problema! Fortitude je odlična skandinavska serija, kjer pa zaradi zanimivega zapleta in lokacije vsi govorijo angleško. To pa jim omogoča, da se v njej pojavijo tudi znane face z zahoda, kot sta Stanley Tucci in Dennis Quaid.

 

THE FALL

 

No, če imate tako radi angleščino, pa lahko gremo tudi kar v Anglijo, ki je vsaj geografsko še vedno v Evropi. Ste si kdaj želeli, da bi Gillian Anderson iz serije X-files lovila glavnega igralca Fifty Shades of Grey Jamieja Dornana? Čudna želja, a vseeno vam jo lahko uresničimo. Serija The fall je točno to. On je serijski morilec, ona pa badass detektivka. Žal brez seks prizorov z vesoljci.

 

SEX EDUCATION

 

In spet se nam pojavljajo vzorci. Tudi v tej seriji igra Gillian Anderson. Sicer stransko vlogo, a nam je morda tukaj še bolj všeč. Gre za najstniško komično dramo, ki pa jo brez problema lahko gledate tudi, če je od vaših gimnazijskih let že več kot eno desetletje. Naslov pove vse in serija je definitivno ena naših ljubših zadnje čase. Priporočamo!

 

ALARM FÜR COBRA 11

 

Bodimo pošteni, morda boste potrebovali nekaj, kar bo zaleglo na daljši rok. In kaj je boljšega kot serija, ki ima 46 sezon? Ja, prav ste prebrali, ne govorimo o epizodah, govorimo o sezonah! Epizod je namreč 363 … Skoraj za eno leto. In poglejte na to z dobre plati – ko zaključite z ogledom, boste pripravljeni na nove podvige z izjemnim, na novo osvojenim znanjem nemščine!

 

Naslednjič so spet na vrsti filmi. Kakšni? Slovenski filmi! Prižgite si čik in čemerno strmite skozi okno, mi pa kmalu uletimo z novim spiskom!